Speeddaten en een stoelendans met de burgemeester? Donderdag gebeurde het in Stadstuin Rusthout in Leidschendam. Initiatiefneemster Jose Klaassen bracht via haar initiatief Participienter  15 initiatiefrijke inwoners,  burgemeester Tigelaar, wethouder Jan Willem Rouwendal en ambtenaren bijeen in de Stadstuin om tijdens een lunch van gedachten te wisselen over Burgerparticipatie.

Onder de initiatiefnemers waren inwoners die zelf het plaatselijke theater runnen tot mensen met initiatieven op het vlak van duurzaamheid. Wat alle burgers gemeen hebben is hun wens om zich voor hun eigen omgeving in te zetten. Een betekenaar heeft ter plekke aantekeningen gemaakt en zal over een week de notulen verzorgen in de vorm van een digitale tekening.

Het was geen doorsnee vergadering. Om de vijf minuten moesten mensen van tafel wisselen en de afvallers van deze stoelendans mochten binnen aan de betekenaar vertellen wat er goed gaat in onze gemeente Leidschendam-Voorburg en wat er beter kan op het vlak van zelf dingen organiseren voor jouw eigen buurt. In de toekomst zullen burgers steeds meer zelf gaan regelen. Maar dat kan alleen met een goede verstandhouding met de gemeente.  De moderne ambtenaar staat open voor dit soort ervaringen. Gelukkig bleek hier een burgervader te zijn  die hier open voor staat en mee doet. Ambtenarenparticipatie in onze gemeente is vandaag geslaagd met vlag en wimpel.

 

Bron: Vlietnieuws.nl